Hjælpen til dig.

Når du får beskeden om, at dine forældre har valgt, at de skal skilles, er det et kæmpe chok og en stor sorg for rigtig mange børn og unge.

 

For nogle børn og unge er det en kæmpe hjælp, hvis de har nogen at snakke med om den svære situation - for nogen er det rart bare med en ven eller veninde, andre har det bedst, hvis det er en voksen de kan betro sig til.

 

Uanset hvad er det en rigtig god ide, at den person man snakker med, er en man er tryg ved at snakke med, og en som man kan fortælle alle sine føleleser til. Nogen vil gerne have en de kender i forvejen, en de har kendt længe og som kender familien, som den var, inden forældre-ne blev skilt.

 

Andre vælger en de ikke kender i forvejen. Den mulighed kan være en professionel person. Det kan være en man vælger at komme til personligt, eller man kan vælge at ringe eller skrive ind til Børnetelefonen. Her kan man få anonym rådgivning, enten i form af deres chat forum, hvor man kan skrive med en rådgiver, eller man helt enkelt ringer ind til dem og fortæller hvad der er galt.

 

Nogle børn og unge vælger en helt 3. løsning. De vælger, at de gerne vil være med i en samtale gruppe. En samtale gruppe, er en gruppe af unge på nogenlunde samme alder, og som har de samme problemer. Man mødes en række aftener eller eftermiddage, hvor man sidder og snakker sammen, og på den måde får man bearbejdet den svære situation.

I en samtale gruppe bliver man sat sammen med nogen man ikke kender, så man skal være klar på, at fortælle om ens egen situation til helt fremmede mennesker, og være tryg ved det på den måde. Der vil også være en rådgiver - en professionel med til møderne i en samtale gruppe.

 

Så får du den svære besked om, at dine forældre har valgt at gå fra hinanden, er der mange, som står på spring for at hjælpe børn og unge i alle aldre. Det er bare at gribe chancen og sige ja tak til tilbudet, det vil for de fleste komme til at gavne rigtig meget i sidste ende,

Ting du skal huske når dine forældre skal skilles:

  • Selvom dine forældre er blevet skilt, har du stadig lov til at elske både din far og din mor lige meget.
  • Det er dine forældres opgave at trøste dig når du er ked af det, det er ikke din opgave at trøste dem.
  • Du er IKKE postbud! Altså du har ikke pligt til at videregive en besked fra din mor til din far eller omvendt.
  • Det kan ALDRIG blive din skyld at dine forældre er blevet skilt!
  • Det er dine forældre, der bliver skilt fra hinanden, de vil ALDRIG blive skilt fra dig.
  • Hvis du synes det er for hårdt at vælge imellem far og mor, skal du ikke gøre det, I skal sammen lave en ordning som fungerer for jer alle. Hvis I ikke selv kan blive enige, kan Statsforvaltningen altid hjælpe jer til den bedste løsning.

 

Copyright © All Rights Reserved